Původní stránky o filmu noir kompletně v češtině

14. května 2013

Těšte se na první český ryze noirový festival!

Noirový festival v Česku už není jen hudbou budoucnosti. Letos se všichni dočkáme! Vezměte si diáře a poznačte si v nich termín 21.-25. srpna 2013. Místo: Kokořín. Konání přehlídky filmů tak esenciálně spjatých s městem v poklidné přírodní rezervaci bude jistě zajímavým kontrastem. Je však třeba říct, že i noiroví hrdinové nezřídka z urbanistické džungle utíkali na venkov.


Od středy do neděle bude promítnuto celkem 18 filmů, z toho 15 klasických amerických noirů a pro ozvláštnění i tři české/československé. Jejich tituly se již brzy dozvíte z webových stránek festivalu, které budou v nejbližší době spuštěny.

Na Facebooku akce již organizátoři prozradili jména některých promítaných titulů, a to naprostých klasik jako Maltézský sokol (1941), Pojistka smrtiLaura (oba 1944) a Hluboký spánek (1946). Podle Humphreyho Bogarta a Gene Tierney budou dokonce pojmenovány dva promítací sály (v galerii Truhlárna a restauraci Pobuda). Třetím promítacím místem bude přímo nádvoří hradu Kokořín. Mezi jednotlivými projekčními místy bude návštěvníky festivalu kyvadlově dopravovat motorový vláček Kokořík (s kapacitou 36 osob). Takže vezměte své ratolesti a všechny přátele a známé a přijeďte na Kokořín! Budeme se na vás těšit.

O dalších podrobnostech spjatých s programem i organizací vás samozřejmě budeme včas informovat. 

Žádné komentáře:

Okomentovat